Tutireceptek.hu fejléc

Bigos recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg fejeskáposzta, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg sült sertéshús, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 20 dkg kolbász, 20 dkg füstölt tarja, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 alma, 1 dl, vörösbor, 1 ek méz, 10 dkg aszalt szilva, borókabogyó, majoranna, őrölt bors, só, 3 ek. liszt.

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, kiszedjük. A zsírjában megsütjük a hagymát. Hozzáadjuk a kétféle káposztát, zúzott fokhagymát, kockázott almát, gombát, aszalt szilvát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, fél liter vízzel felöntjük. 1 órát főzzük lefedve. Beletesszük a kockázott húst, kolbászt, tarját, meglocsoljuk a borral, belecsurgatjuk a mézet, még 40 percig főzzük.
Megszórjuk liszttel, összeforraljuk

Tanácsok:
Ha áll, jobban összeérnek az ízek.

Elkészítési idő: 2 perc
Kalóriatartalom: sok kcal

A receptet beküldte: Pirosszka:)


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplilepény » Héjában sült krumpli » Tepsis krumpli hagymával » Aszaltszilvás finom falatok
» Csirkés alagút » Sült hús sárgaborsópürével » Burgonyapüré hercegnő módra » Rakott túrós galuska
» Majorannás-mustáros csirkemáj » Édes-savanyú káposzta » Burgonyás-kolbászos omlett » Tepsis karfiol
» Cukkini palacsinta » Provance-i tojás » Spagettis virslifalatok » Sonkás rakott kukorica


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.