Tutireceptek.hu fejléc

Kopetka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 kg krumpli
6 tojás
60 dkg liszt
5 nagy fej vöröshagyma
50 dkg bacon
5 ek zsír

bors

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és puhára főzzük. Ha elkészült, leszűrjük, és áttörjük, félretesszük hűlni.
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzátesszük a kockára vágott szalonnát, és azt is készre sütjük. Az egészet félretesszük.
Ha kihűlt a krumplimassza, belekeverjük a lisztet és a tojásokat (liszt-, tojás- és természetesen krumplifüggő, hogy mennyire áll össze). Akkor jó a masszánk, ha nudliszerű az állaga. Sózzuk, borsozzuk.
A kész masszából, lisztezett munkafelületen enyhén lapos rudakat formázunk, majd kb 3-4 centi széles nudlikat vágunk le belőle. Ezeket lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük.
Ha elkészült, összekeverjük a hagymás szalonnával, tepsibe tesszük, és 10 percig sütjük, hogy a nudli egy kis színt kapjon.
Melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés rakott burgonya » Ratetuelle » Hagymás krumpli egytál » Banános-szárnyas rizottó
» Besameles rakott krumpli » Virsli baconba tekerve » Kelkároszta tekercs » Citromos pulykamell salátával
» Ízes habok hideg vacsorához » Brokkolis nyakkendő » Gombával töltött sonka » Rakott puliszka
» Tojásos nokedli salátával » Ticinói burgonyás tál » Lencseragu » Szerb gyuvecs máskeppen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.