Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás tepsis burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
40 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
fél citrom leve
1 csokor petrezselyem vagy kevés zöldhagyma
olaj

bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékonyan felszeleteljük. Tepsiben elrendezzük, meglocsoljuk olajjal és ropogósra sütjük. Közben forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vörös- és fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát is. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt tovább pároljuk. Meglocsoljuk a citromlével és rámorzsoljuk a vajat, ezzel kicsit tovább keverjük, hogy összeolvadjon a hagymás gombával. Végül megszórjuk petrezselyemmmel vagy a zöldhagymával és hozzákeverjük a kész sült krumplihoz.

Salátával kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-sajtos bukta » Csirkés-gombás fussili » Gombás csirkemellfilé » Gombás virslisaláta
» Gombás felfújt » Gombás sonkaleves » Hagymás édesburgonya » Tepsis reszelt burgonya
» Gombás kölesrizottó » Görög tepsis burgonya » Gombás húscipó » Gombás vagdalt
» Burgonya fóliában » Gombás csirkeszárny » Spenótos burgonyafőzelék » Gombás tengeri hal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.