Tutireceptek.hu fejléc

Gombás tepsis burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
40 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
fél citrom leve
1 csokor petrezselyem vagy kevés zöldhagyma
olaj

bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékonyan felszeleteljük. Tepsiben elrendezzük, meglocsoljuk olajjal és ropogósra sütjük. Közben forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vörös- és fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát is. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt tovább pároljuk. Meglocsoljuk a citromlével és rámorzsoljuk a vajat, ezzel kicsit tovább keverjük, hogy összeolvadjon a hagymás gombával. Végül megszórjuk petrezselyemmmel vagy a zöldhagymával és hozzákeverjük a kész sült krumplihoz.

Salátával kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édesburgonya fánk (vegan) » Tepsis csusza » Gombás töltött kenyér » Gombás virslisaláta
» Gombás csirke 2 » Tepsis, lecsós csirkemáj » Gombás tejszínes csirke » Gombás korhelyleves
» Gombás, zöldséges husi » Gombás szarvas-steak » Göngyölt gombás karaj: » Rizses-gombás sült csirke
» Tepsis husi gombával » Gombás csirke » Gombás kocka 3 » Cukkínis-gombás tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.