Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bolognai szósz recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg darált hús
25 dkg csiperke gomba (feldarabolva)
1 üveg paradicsomsűrítmény (320 ml)
1 fej közepes vöröshagyma
bazsalikom
oregano
fokhagyma

majoránna
kakukkfű
lestyánlevél (vegetafű)
olasz fűszerkeverék (kis üveges Lidlből)

Elkészítés:
A hagymát felaprítom és kevés olajon megdinsztelem, ha kezdene leégni, egy kis vizet öntök alá. Hozzáteszem a gombát fedő alatt megpárolom pár perc alatt. Előkészítem a fűszereket a kezem ügyébe. A dinsztelt hagymás gombára rádobom a darált húst, és gyorsan befűszerezem. Mikor a hús elfőtte a levét,és kissé megpirult, ráöntöm a sűrített paradicsomot, az üvegébe teszek egy kis vizet amivel a maradék paradicsomot kimosom az üvegből és ráöntöm a darált húsra. Összekavarom, rotyogatom egy kicsit megkóstolom, és ha kell még utánafűszerezek. Ha nem, kész, főtt tésztával vagy kölessel tálalom, a tetejére reszelt sajtot szórok.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Missearlgrey


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvaszószos marhaoldalas » Kaporszósz » Diószósz » Bolognai Lasagne
» Narancsszószos csirkemell » Bolognai a'la alyce » Csípős szósz » Hamburgerszósz
» Bolognai tésztarakottas » Kaporszósz Emyke módjára » Betyáros bolognai » Fokhagyma szósz
» Szójaszószos hús » Tejszínes gombaszószom » Citromszószos csirkemell » Bolognai spagetti (finom)


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.