Tutireceptek.hu fejléc

Borscs (orosz céklaleves) update 2 (krumpli nélkül u1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
Kb. 1.5 l víz
Számtalan változata létezik ennek a levesnek, a hús nélküli, talán legegyszerűbb variáns hozzávalói a következők 4 személyre:

1-2 cékla
25 dkg káposzta
2 krumpli
1 nagyobb sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 ek. paradicsompüré
1-2 húsleveskocka (persze ez elvben update4, jobb helyette a hús alaplé)
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Tegyük forró vízbe a megtisztított céklákat, s főzzük majdnem készre, ami kb. 50-60 percet igényel, ha céklát kisebb darabokra vágjuk. A lényeg, hogy könnyen belemenjen a kés, de vigyázzunk, hogy ne főzzük túl. A hagymát vágjuk apróra, s a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépával dinszteljük meg olajon. A végén hozzáadhatjuk az áttört fokhagymát is. A megfőtt céklát reszeljük le nagylyukú reszelőn, a levébe tegyük bele főni a kis kockákra vágott krumplit, és a húsleveskockákat. Kb. 10 perc múlva adjuk hozzá az apróra vágott/gyalult káposztát, s mikor ez megfőtt, tegyük bele a dinsztelt répát, hagymát, illetve a lereszelt céklát. A vizet folyamatosan pótolhatjuk. Amikor felforr a leves, adjuk hozzá a paradicsompürét, s ízlés szerint a fűszereket. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.

Tanácsok:
kicsit macerás, de maximálisan megéri a fáradtságot!!!


A receptet beküldte: Newsy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mediterrán krumplisaláta » Bundás kenyér zsír nélkül » Gyümölcsleves főzés nélkül » Karfiolpüré (update1)
» Piskóta (update 1) » Tejbezabi (Update 1) » Gyors krumpli kuktában » Franciakrumpli
» 3bit sütés nélkül » Túróval rakott krumpli » Élesztő nélküli túrósfánk » Káposztás knédli update1
» Sütés nélküli almatorta » Zabkoch update 1 » Krumplipogácsa » Krumplilepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.