Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplilepény recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Kb.1 kg főtt burgonya
Vaj vagy tubusos krémsajt/ami van otthon/
1 egész tojás
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
petrezselyem apróra vágva
Füszerek:só,bors,/aki szereti vegeta v.Delikat
Tetejére:
Sonka kockára vágva
2 nagyobb fej hagyma karikára vágva
sok sajt

Elkészítés:
A fött krumplit összetöröd az összes hozzávalóval.
/közben kóstold meg,izesítsd!/
Besimítod a sütőpapírral bélelt tepsibe
Rászórod a kockázott sonkát,karikázott hagymát és fólia alatt elkezded sütni-15-20 perc elteltével leveszed a fóliát,ekkorra a hagyma puha lesz.
Meghinted reszelt sajttal,és enyhén pirosra sütöd.

Tanácsok:
Én a vasárnapi ebéd főtt burgonya maradékából készítettem vacsorára./Petrezsekymes burgi is alkalmas/
Meg lehet még hinteni tejföllel,és a sonka helyett akár konzerv kukoricát is el tudok képzelni.
Teával ideális vacsira,de hétköznap akár gyümölcsleves után ebédre is!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: P.Anikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros krumplilepény » Gombaragu krumplilepényen » Krumplilepénykék » Pikáns rizses lencse
» Zöldséges hajdina 2. » Dán pásztortál » Rizs parasztlány módra » Hagymás krumpli egytál
» Gőzgombóc mikróban » Fetasajtos rakott krumpli » Húsos karfiol » Kelkáposztatekercs rántva
» Csirkecombok "Toros"-módra » Gombás- sajtos csirkemell » Fűszeres-sajtos kelbimbó » Gombás rakott tál sütőben


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.