Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bözsike almáskrémese recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
60dkg liszt
25dkg margarin
20dkg porcukor
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
2csomag vaniliás cukor
3-4 evőkanál tejföl
Krém:
6dl tej
25dkg margarin
15dkg porcukor
2 vanilia puding
2 egész tojás
Töltelék:
1,5kg alma
2 evőkanál vaj
10dkg cukor
fahéj

Elkészítés:
A tészta alapanyagait jól összegyúrjuk,majd három egyenlő részre osztjuk,melyekből 32x32cm-es vékonyra nyújtott lapot készítünk,és egyenként kisütjük 180C'-on.
A pudingot 2 evőkanál cukorral összekeverjük,hozzáadjuk a tojásokat és a tejet,majd sűrűre főzzük.Ha kihűlt a puding,akkor habosra kevert cukrozott margarinnal jól összekeverjük.A lereszelt almát vajon pároljuk addig,mig a leve teljesen elfő.Utánfa fahéjjal és cukorral ízesítjük.
Amikor az összes alkotórész kihűlt,egymásra tesszük azokat a következőképpen:tésztalap,krém,tésztalap,alma,tésztalap.
Egy napig hagyjuk állni,hogy a tészta megpuhuljon.

Tanácsok:
Ha szükséges több tejfölt is lehet beletenni.
Nagyon finom és kiadós,de munkaigényes.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: ferzsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos puding » Somlói szelet » Hamis marcipángolyó » Kukorica prósza
» Gyors eperfagylalt » Vendégváró » Kanonoklepény » Ragasztós albertkeksz
» Túrótorta evapolya módra » Sárgabarackos saját » Húsvéti omlós krémes » Kávés ramequin
» Kókuszgolyó saját » Karamelles almatorta » Habos alma » Hamis rétes


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.