Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyasaláta háziasan recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 személyre:
1 kg kiflikrumpli, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó zöldhagyma
1 csomó retek, 5-6 db kisebb csemegeuborka
6 evőkanál salátamajonéz, 2 evőkanál csípős mustás,
300 g tejföl, só,bors, cukor vagy méz az uborka leve vagy citromlé

Elkészítés:
A burgonyát alaposan lesikáljuk, majd sós vizben héjastul megfőzzük. Hideg vizzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A megtisztított vörös- és zöldhagymát szintén felkarikázzuk. A retkez megtisztítjuk, megmossuk és negyedeljük. Az uborkát felszeleteljük.
A mártáshoz a salátamajonézt a mustárral és a tejföllel kikeverjük. Sóval, borssal, cukorral vagy mézzel, valamint egy kevés uborka- vagy citromlével ízesítjük.
A mártást a zöldségekre öntjük, az egészet összekeverjük és 2 órán át állni hagyjuk.

Tanácsok:
Könnyebb lesz a saláta, ha tejföl helyett joghurtot, vagy kefirt használunk.


A receptet beküldte: Pylle


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parizer háziasan » Szalonnás burgonyasaláta » Burgonyasaláta sütőtökkel » Burgonyasaláta majonézesen
» Burgonyasaláta almával » Orosz burgonyasaláta » Sajtos burgonyasalata » Finom burgonyasaláta
» Bejgli háziasan » Mogyorós burgonyasaláta » Karácsonyi burgonyasaláta » Hagymás burgonyasaláta
» Tonhalas burgonyasaláta » Burgonyasaláta gazdagon » Mediterrán burgonyasaláta » Párizsi burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.