| Burgonyasaláta majonézesen receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 80 dkg burgonya 2 evőkanál borecet 2 evőkanál cukor 1 kiskanál só 10 dkg majonéz 2 dl kefir 1 evőkanál mustár 1-1 csokor petrezselyem és friss tárkony Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A borecetet a cukorral meg a sóval elkeverjük egy deci vízben, és a burgonyakockákra öntjük. Egy fél órán át, állni hagyjuk, eközben néhányszor átforgatjuk: A majonézt á kefirrel meg a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és tárkonyt, majd a burgonyakockákat is beleforgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálban szervírozzuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |