Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges burgonyasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
50 dkg héjas burgonya,
25 dkg zöldbab,
25 dkg tisztított karfiol,
20 dkg jó kemény, apró paradicsom,
2 dl tejföl (vagy joghurt),
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött bors,
2 csokor, friss, zöld kapor,
fél citrom leve, csipet cukor.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, a megtisztított zöldségeket pedig külön-külön gőzben (vagy nagyon kevés sós vízben) félpuhára párolom és hagyom kihűlni. A meghámozott főtt burgonyát apró kockákra vágva lehetőleg többrészes salátástál egyik mélyedésébe halmozom, a többi mélyedésbe teszem a párolt zöldségeket és a kis kockákra vágott paradicsomot, külön-külön. (Ha nincs osztott táluk, akkor egy nagyobb pecsenyéstálra, külön-külön halmokba rakják!)


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges haltál » Zöldséges bulgur virslivel » Zöldséges pulykafalatok » Karácsonyi burgonyasaláta
» Sült tarja zöldséges ágyon » Csirkehúsos burgonyasaláta » Zöldséges köles » Csípős burgonyasaláta
» Zöldséges-rizses csirkemáj » Zöldséges ragu kölessel » Zöldséges rétes » Zöldséges tarhonyasaláta
» Zöldséges rizses csirke » Zöldséges sertésbecsinált » Zöldséges pulykaragu 2 » Zöldséges tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.