Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges burgonyasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
50 dkg héjas burgonya,
25 dkg zöldbab,
25 dkg tisztított karfiol,
20 dkg jó kemény, apró paradicsom,
2 dl tejföl (vagy joghurt),
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött bors,
2 csokor, friss, zöld kapor,
fél citrom leve, csipet cukor.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, a megtisztított zöldségeket pedig külön-külön gőzben (vagy nagyon kevés sós vízben) félpuhára párolom és hagyom kihűlni. A meghámozott főtt burgonyát apró kockákra vágva lehetőleg többrészes salátástál egyik mélyedésébe halmozom, a többi mélyedésbe teszem a párolt zöldségeket és a kis kockákra vágott paradicsomot, külön-külön. (Ha nincs osztott táluk, akkor egy nagyobb pecsenyéstálra, külön-külön halmokba rakják!)


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges-csirkés spagetti » Csirkés, zöldséges saláta » Zöldséges omlett » Zöldséges zúzaleves
» Csirkés-zöldséges rizotto » Burgonyasaláta almával » Zöldséges üvegtészta » Zöldségeshús extrákkal
» Zöldséges-pulykahúsos pita » Zöldséges mártogatós » Zöldséges tengeri halfilé » Burgonyasaláta kukoricával
» Zöldségestekercs » Zöldséges, tormás hús » Mogyorós burgonyasaláta » Zöldséges sütőtökleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.