Tutireceptek.hu fejléc

Cékla rizottó" recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
500 g cékla
3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg rizottórizs
1,2 liter zöldség alapleves

darált bors
1 csokor zöldpetrezselyem
12 dkg lágyabb kecskesajt
50 g vaj

Elkészítés:
A céklákat mossuk meg alaposan, majd sós vízben főzzük puhára. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra.
Egy nagy lábasban hevítsük fel az olíva olajt, tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk pár percig.
Tegyük hozzá a rizottórizst és az alapleves egyharmadát, állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni. Amikor elfőtt a leve, adjunk hozzá egy keveset az alaplevesből. Kóstoljuk meg a rizsszemeket, és ha nem elég puhák, akkor a leírt mennyiségű folyadék mellett egy kevés vizet is adjunk hozzá.
Keverjük bele az összekockázott céklát és pár percig forraljuk össze. Morzsoljuk rá a friss vajat, majd óvatosan keverjük bele.
Tálaláskor szórjuk rá a friss kecskesajtot és az összevágott petrezselyem zöldet. Akkor a legfinomabb, ha a rizottónk folyós, mint egy főzelék.

Tanácsok:
Kitűnő húsnélküli étel, de sült csirkével és grillezett hallal is fogyasztható.

Ui:Vágó Istvántól szereztem be :)


A receptet beküldte: pingumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött cékla » Céklás húspogácsa » Almás cékla » Egyszerű céklasaláta
» Cékla-krumpli-alma » Diós-almás céklasaláta » Céklás halsaláta » Céklás almasaláta
» Villámgyors céklasaláta » Céklás-csokis piskóta » Céklafőzelék csirkemellel » Alma-cékla saláta
» Céklás-kéksajtos pizza » Céklás-réparagu » Céklatokány » Csirkemell céklás rizzsel


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.