Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cékla rizottó" recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
500 g cékla
3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg rizottórizs
1,2 liter zöldség alapleves

darált bors
1 csokor zöldpetrezselyem
12 dkg lágyabb kecskesajt
50 g vaj

Elkészítés:
A céklákat mossuk meg alaposan, majd sós vízben főzzük puhára. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra.
Egy nagy lábasban hevítsük fel az olíva olajt, tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk pár percig.
Tegyük hozzá a rizottórizst és az alapleves egyharmadát, állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni. Amikor elfőtt a leve, adjunk hozzá egy keveset az alaplevesből. Kóstoljuk meg a rizsszemeket, és ha nem elég puhák, akkor a leírt mennyiségű folyadék mellett egy kevés vizet is adjunk hozzá.
Keverjük bele az összekockázott céklát és pár percig forraljuk össze. Morzsoljuk rá a friss vajat, majd óvatosan keverjük bele.
Tálaláskor szórjuk rá a friss kecskesajtot és az összevágott petrezselyem zöldet. Akkor a legfinomabb, ha a rizottónk folyós, mint egy főzelék.

Tanácsok:
Kitűnő húsnélküli étel, de sült csirkével és grillezett hallal is fogyasztható.

Ui:Vágó Istvántól szereztem be :)


A receptet beküldte: pingumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lengyel hideg céklaleves » Sütőtökös cékla köret » Rántott cékla sajtszósszal » Almás céklasaláta
» Aszaltszilvás céklasaláta » Céklafőzelék almával » Céklasaláta » Céklás húspogácsa
» Céklakrém » Céklasaláta mindenkor » Csokoládés-céklás sütemény » Céklás ropogós
» Céklás heringsaláta » Gombával töltött cékla » Céklafőzelék csirkemellel » Céklaburger


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.