Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Céklatokány recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
nyers cékla
vöröshagyma
olaj
só bors
őrölt kömény
tejföl
esetes torma

Elkészítés:
A céklát meghámoztam, s kb. 1 cm-es kockákra vágtam. A vöröshagymát összeaprítottam, kevés olajon, sóval kicsit megdinszteltem, majd hozzáadtam a céklakockákat. Kevés vizet öntöttem rá, és fedő alatt pároltam. Őrölt borssal, őrölt köménnyel ízesítettem, s időről időre pótoltam a kis vizet, addig, amíg a cékla is megpárolódott. Tejfölt kevertem hozzá, majd amikor levettem a tűzről még esetes tormával ízesítettem.

Tanácsok:
Az ételtársításra figyelő étkezésnél (90 napos) krumplival vagy rizzsel zöldségnapi, rizzsel vagy főtt tésztával tésztanapi étel.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkoli boros bundában » Gombás cukkini lepény » "Hamburger ízű" zöldségek » Rakott cukkinis palacsinta
» Gombás lepény sajttal szórva » Pajzán zöldborsó » Színes zöldséglepény » Cukkini fasírt
» Céklás-réparagu » Csőben sült sonkás karfiol » Spenotos, juhturos pie » Zöldborsós lecsó debrecenivel
» Töltött lilahagyma » Rakott brokkoli magtejföllel » Joghurtos kelbimbó » Krémsajttal töltött gomba


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.