Tutireceptek.hu fejléc

Céklatokány recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
nyers cékla
vöröshagyma
olaj
só bors
őrölt kömény
tejföl
esetes torma

Elkészítés:
A céklát meghámoztam, s kb. 1 cm-es kockákra vágtam. A vöröshagymát összeaprítottam, kevés olajon, sóval kicsit megdinszteltem, majd hozzáadtam a céklakockákat. Kevés vizet öntöttem rá, és fedő alatt pároltam. Őrölt borssal, őrölt köménnyel ízesítettem, s időről időre pótoltam a kis vizet, addig, amíg a cékla is megpárolódott. Tejfölt kevertem hozzá, majd amikor levettem a tűzről még esetes tormával ízesítettem.

Tanácsok:
Az ételtársításra figyelő étkezésnél (90 napos) krumplival vagy rizzsel zöldségnapi, rizzsel vagy főtt tésztával tésztanapi étel.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia zöldségtál » Töltött lilahagyma » Gombás csirkecombok » Zöldbabtokány
» Gomba vadasan » Hó végi borsófasírt » Sajtos rakott kelbimbó » Zöldségrakottas darált hússal
» Székely gomba » Avokádóban sült tojás » Töltött-rántott paprika » Karfiol sonkával
» Csiga rizottó » Zöldséges pite » Töltött gomba sajttal » Rokfort sajttal töltött gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.