| Chilis-édesköményes tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 2 fej édeskömény, 1 kisebb vöröshagyma, 2 centiméternyi gyömbér, késhegynyi sáfrány vagy 1 evőkanál sáfrányos szeklice, 1-2 chilipaprika,, 2 evőkanál olívaolaj, 1 dl tejszín, 20 dkg szélesmetélt. Elkészítés: A sáfrányt kevés forró vízbe áztatjuk. Az édesköményt megtisztítjuk, négy részre szeljük, torzsáját kivágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát vékonyra karikázzuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, a hagymát és az édesköményt beleszórjuk,enyhén megsózzuk. Először nagy, majd mérsékelt tűzön gyakran kevergetve addig pároljuk-pirítjuk, míg aranybarna nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a kimagozott, felvágott csilit, a megreszelt gyömbért, a sáfrányt és a tejszínt. Röviden összeforraljuk, és a kifőtt tésztával összekeverjük. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |