Tutireceptek.hu fejléc

Kötött tészta leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db tojás, liszt, só, bors, pirospaprika, 1 nagy fej hagyma, zsír agy olaj, delikát
ha valaki szereti tehet még bele fehér- és sárgarépát, karalábét, zellert, petrezselymet.

Elkészítés:
A lisztből, tojásból, pici sóval tésztát gyúrunk. (amennyi lisztet felvesz a tojás) Kicsit pihentetjük. Ez idő alatt felteszünk kb.3 liter vizet sóval, delikáttal főni (ilyenkor tesszük bele a zöldséget is). A hagymát apróra vágjuk és zsírban megsütjük. Amikor szép üveges a hagyma rátesszük a pirospaprikát és ezzel kész. (Pörköltalapot készítünk)A tésztát a lehető legvékonyabbra nyújtjuk (ez nem könnyű)úgy, hogy hosszú csíkokat kapjunk. A kinyújtott tésztákat megkenjük a hagymás paprikás zsírral, borsozzuk, sózzuk és feltekerjük. a feltekert tésztára csomókat kötünk és a fővő levesvízbe tesszük. Kb. 10-15 percig főzzük,majd ellenőrizzük, hogy megfőtt-e a tészta. Kettévágunk egyet és ha a közepe már nem fehér, akkor jó.

Tanácsok:
Nekem van tésztakészítőgépem, amivel extravékonyra tudom nyújtani a tésztát. Ha nincs ilyenünk, akkor kicsit tovább tart. Nagyon finom leves, zöldséggel laktatóbb. Egy főre 4-5 csomót számolhatunk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: flyer32


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kimélő csirkegombócleves » Palócleves másként » Hagymaleves pikánsan » Kefíres tészta
» Falusi paszulyleves » Mángold krémleves » Gyors kukoricaleves » Barnarizs leves
» Savanyú káposzta krémleves » Árpaleves » Hideg finomfűleves » Szüreti rakott tészta
» Gyümölcs leves 1 » Tárkonyos gombaleves » A legjobb palacsintatészta » Aszalt szilvás sonkaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.