Tutireceptek.hu fejléc

Császárzsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50dkg liszt
1 tasak instant élesztő
2.5dl langyos tej
1 teásk. méz
1 tojásfehérje
1 teásk.só
a kenéshez t.sárga+egy kis víz

Elkészítés:
A hozzávalókat kidagasztjuk,majd megkelesztjük.
Ha megkelt 12db-ra osztjuk és gombócokat formázunk belőlük.
A tetejüket éles késsel bevágjuk,majd tepsibe helyezzük és 1/2 órán keresztül még kelesztjük.
Megkenjük a tojással elkevert vízzel és előmelegített sütőben készre sütjük.


A receptet beküldte: lina15


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejes császárzsemle » Zsíroskenyér másképpen » Házi vajas kiskifli » Teflonkenyér
» Tekercselt virslis kiflik » Bagel II. » Cukkini zsemle! » Thönkölybúza kenyér
» Tepsis lángos 2 » Tepertős pogácsa 2 » Joghurtos császármorzsa » Kakaós tekercs (kalács)
» Rajnai tejes kenyér » Egyszerű házi fehérkenyér » Húsvéti foszlós kalács » Bodag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.