Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csemegekenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
*

4 dkg mazsola
1/2 citrom reszelt héja
1 csipetnyi só
3 tojássárgája
1 egész tojás
5 dkg kristálycukor
7 dkg vaj vagy sütőmargarin
1,5 dl tej (kb)
2 dkg élesztő
18 dkg főtt burgonya áttörve
30 dkg liszt
3 cl rum
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne az élesztőt. Egy kevés liszttel puha kovászt készítünk, a tetejét beszórjuk liszttel, és meleg helyen fél órát kelesztjük. A mazsolát rumba áztatjuk. Amikor a kovász felülete erősen berepedezik, hozzáadjuk a többi alkotórészt, és sima, kemény tésztát gyúrunk. Golyót formázunk belőle, letakarva, szobahőmérsékleten 1 órán át kelesztjük. A sima golyóvá formált tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Kivajazott vagy kisütőmargarinozott tortakarikát teszünk köré, hogy sütés közben megtartsa a formáját. A tetejét bekenjük olvasztott vajjal, vagy sütőmargarinnal és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni. Ezután egy felvert tojással bekenve a tetejét, előmelegített sütőben 160 fokon, kb. 70-80 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös piskóta » Citromos joghurttekercs » Mazsolás tallér » Meggyes mákos pite
» Habos mákos lepény » Narancsos palacsinta » Fordított ananász torta » Duplacsokis brownie
» Mandulás, csokoládés édesség » Zorg sport szelete » Csokoládés karamell torta » Kókuszgólyó édesen
» Csokival töltött fánk » Muffin (36 db-hoz) » Tejfölös keksztorta 2 » Bécsi túrós palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.