Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörös bolygó torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskótához:

30 g lágyvaj vagy margarin
3 közepes méretű tojás
125 g porcukor
1 tasak Vaníliás cukor
125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Sütőpor
25 g Étkezési keményítő
15 g kakaópor (cukrozatlan)

Töltelékhez:

250 g Mars csoki
400 g tejszín
2 tasak Habfixáló
1 tasak Vanillincukor

Ezenkívül:

6 db mini Mars szelet
Sütéshez: 26 cm átmérőjű sütőforma, sütőpapír, kevés vaj

Elkészítés:
Előkészítés:

A tejszínt egy főzőedényben felforraljuk, beleaprítjuk a Mars csokoládét, és keveregetve felolvasszuk. A masszát egy keverőtálba tesszük, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük.A piskótához a vajat egy főzőedényben felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
A sütőformát kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.

Piskóta:

A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A porcukorba belekeverjük a vaníliás cukrot, és a tojáshoz adva további
2 percig verjük. A lisztet, sütőport, étkezési keményítőt, kakaóport összekeverjük, a masszába szitáljuk, majd hozzáadjuk a vajat.A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elosztjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.



Sütés után a piskótát a sütőformából kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tészta kihűlt, vízszintesen elfelezzük.

Töltelék:

Összekeverjük a habfixálót és a vanillincukrot, felverjük a csokoládés tejszínnel, amelyet előző nap elkészítettünk. A piskótatészta alsó felét egy tálcára tesszük, és a töltelék felével megkenjük. Ráhelyezzük a piskótatészta másik felét, és enyhén megnyomjuk. A tejszínből 2 evőkanálnyit nyomózacskóba töltünk, és félreteszünk a díszítéshez. A maradék csokoládés tejszínnel befedjük a tortát, és a nyomózacskóban lévő krémmel díszítjük. A Mars szeleteket elfelezzük, és ferdén a tortára helyezzük.

Tanácsok:
A felvert tejszínhez adhatunk 2 evőkanál narancslikőrt is Amennyiben nem díszítjük fel a tortát, lefagyaszthatjuk.
A tortát legfeljebb 2 nappal fogyasztás előtt is elkészítheti.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Répatorta sajtkrémmel » Vörösboros csirke » Extra Gyors almatorta » Bécsi almatorta
» Diós krémtorta » Andi narancstortája » Az én csokitortám :) » Joghurttorta eperszósszal
» Mocha-choco torta » Amerikai édes sajttorta » Vörösboros nyúlgerinc » Fincsi málna torta
» Csirke torta Kati módra » Almatorta zamatos öntettel » Omlós répatorta » Könnyű túrótorta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.