Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés hipp-hopp recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt,
15 dkg cukor,
1 csomag instant élesztő,
12 dkg vaj,
2 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
fahéj,
fél üveg cseresznyebefőtt,
1 db tojás.

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy keverőtálban összevegyítjük a lisztet, az instant élesztőt, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi fahéjat, majd egy másikban a vajat, a cukrot, a tejet és a tojást. A vizes illetve a száraz hozzávalókat összedolgozzuk, s egy kisebb méretű, magas falú jénai tálba terítjük. Vajazni, lisztezni nem szükséges, mert a tészta önmagában is elég zsiradékot tartalmaz, így nem ragad le a tál aljára. A tészta tetejét megszórjuk a cseresznyeszemekkel, fahéjjal és egy kevés cukorral.
Végül a sütőbe helyezzük, és 20-25 percig sütjük!


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés clafoutis » Cseresznyés süti » Cseresznyeszörp » Málnás-cseresznyés torta
» Gyors cseresznyés süti » Cseresznyés pite * » Bécsi cseresznyés muffin » Diós-cseresznyés lepény
» Cseresznyés-diós muffin » Cseresznyés pite fahéjjal » Erika cseresznyés piskóta » Kakaós-cseresznyés piskóta
» Cseresznyés sztrapacska » Cseresznyés lepény » Cseresznyés bögrés pite » Cseresznyés jégdesszert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.