Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós-cseresznyés lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 kiskanál porcukor

pici só

12 dkg margarin

3 tojás

tejföl

kb. 75 dkg cseresznye

darált dió

porcukor

4 evőkanál méz

evőkanál darás liszt

Elkészítés:

1.) Deszkára teszünk 20 dkg lisztet kevés sütőporral elvegyítve, továbbá 1 kiskanál porcukrot, pici sót, 12 dkg margarint, 1 tojássárgát, és annyi tejfölt, hogy szép sima tésztát tudjunk belőle kidolgozni. A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk bele egy karimás szélű tepsit.
2.) Ezután a cseresznyével beterítjük a tésztát és a tetejét meghintjük dióval kevert porcukorral.
3.) 2 tojás sárgáját egy tálban habosra keverünk 4 evőkanál mézzel, hozzáadunk 1 dl tejfölt, 2 evőkanál darás lisztet és 3 tojás keményre vert habját. Ezzel a habos tömeggel egyenletesen bevonjuk a cseresznyés tésztát és szép rózsaszínűre sütjük.


A receptet beküldte: Reiki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Patisszon lepény » Franciska almás lepénye » Gesztenyés almás lepény » Orosz almás lepény
» Almás-mézes lepény » Nádasdi diós lepény » Lecsós tojáslepény » Szilvás lepény kelesztve
» Lekváros lepény » Gombás Rizslepény » Mamám almás lepénye » Banánlepény
» Zabpelyhes szilvás lepény » Anyós lepény » Tejfölös lepény » Baconos gombalepény


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.