Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csicseriborsós krumpliragu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1, 5 kg krumpli
50 dkg csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
40 dkg paradicsom/konzervparadicsom
2 szál rozmaring összetépkedve
1, 5 l víz
csilipaprika, himalaya só, őrölt feketebors, vega natura ételízesítő
olívaolaj
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:
A csicseriborsót előző este válogassuk ki, mossuk meg és áztassuk be. Másnap öntsük le az áztatóvizet, és friss vízben, só nélkül, egy pici szódabikarbónával tegyük oda főni. Mikor már kezd puhulni, sózzuk meg és főzzük tovább. Teljes megpuhulása előtt 15 perccel kapcsoljuk le alatta a lángot.Ha friss paradicsomot használunk, forrázzuk le, és húzzuk le a héját. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a krumplit pucoljuk meg és vágjuk kockára. Pici olívaolajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, tegyük bele a krumplit, és pirítsuk együtt. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet vagy a friss paradicsomot, a rozmaringot, öntsük rá a vizet, és a fűszereket. Tegyük bele a majdnem kész csicseriborsót, és addig főzzük, amíg a krumpli és a csicseri teljesen meg nem puhul.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csicseriborsós saksuka » Csicseriborsós finomság » Currys krumpliragu » Sonkás-kolbászos tészta
» Padlizsánragu kuszkusszal » Falusi csirke birsalmával » Virslis rakott tál » Sonkás-gombás Tortilla
» Hátszínszelet sáfránnyal » Babos hús csípősen » Rakott velő » Cseresznyés sztrapacska
» Véres pacal » Májgombócok káposztaágyon » Könnyed töltött káposzta » Fázós fasírt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.