Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csipkebogyó befőtt recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

* 50 dkg csipkebogyó
* 25 dkg cukor
* szegfűszeg
* 1 rúd fahéj
* 7 dl 10%-os ecet
* 5 dl víz

Elkészítés:
A bogyókat kettévágjuk, kimagozzuk, és jól átmossuk. A vizet az ecettel, a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel felforraljuk, hozzátesszük a bogyókat, és 20-30 percig főzzük fedő alatt.

Leszűrjük a bogyókat, a főzőlevet tovább forraljuk, és ha szükséges még ízesítjük. Üvegekbe töltjük a megfőtt gyümölcsöt, ráöntjük a levet és lezárjuk az üvegeket. Száraz helyen tároljuk.


A receptet beküldte: nayloon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombabefőtt székelyesen » Fokhagyma befőtt. » Naspolyabefőtt » Csipkebogyó bor
» Hamis ananász befőtt » Egres-banán befőtt » Cseresznyebefőtt (Ecetes) » Rózsa befőtt
» Csipkebogyólikőr » Meggybefött (fözés nélkül) » Citrom-vodka befőtt » Rakott torta befőttel
» Szőlőbefőtt » Csipkebogyóbor » Csipkebogyó lekvár » Cseresznye befőtt


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.