Tutireceptek.hu fejléc

Gombabefőtt székelyesen recept

Kategória:


Hozzávalók:
60 dkg. erdei gomba ( lila pereszke, rizike, stb.)
1-2 gerezd fokhagyma,
8-10 szem feketebors,
só,
kapor,
2 - 3 tormaszelet,
1 nagyobb szál sárgarépa.
4-5 szem borókabogyó ( vagy 2 db. fenyőágacska)
borecet,
késhegynyi tartósító

Elkészítés:
A gombákat tisztítjuk, majd szeleteljük. A kisebb fejeket egyben hagyhatjuk. Enyhén sós vizet forralunk és a gombát 6-7 percig előfőzzük. A tormát, sárgarétát tisztitjuk,A tormát hosszában a sárgarépát karikára, vékonyan szeleteljük.ííAt nüvegek aljára kevés tartósítót szórunk, majd kaprot, szemes feketeborsot és pár szem borókabogyót rakunk.Belerekajuk a lecsurgatott előfőzőtt gomba egy részét, közé szórunk egy sorsárgarépát, 1 gerezd fokhagymát. A rétegezést addig folytatjuk, amig az üveg megtelik. Ekkor a gombákat a tormaszeletekkel leszoritjuk. Közben enyhén sós, borecetes levet készítünk, amit forrón a gombákra öntünk.A lére tartósítószert szórva lezárjuk, majd nedves gőzben 5 - 6 percig gőzöljük, s végül száraz dunsztban hagyjuk. Hüvős helyen tároljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymasaláta székelyesen » Erdei gomba székelyesen » Májgaluska székelyesen » Almás csirke székelyesen
» Tepsis csülök székelyesen » Kovászos uborka, mifelénk » Brassói rakott savanyúság » Hordós káposzta
» Olajos paprika(Savanyúság) » Nyári savanyúság télire » Ecetes uborka » Vödrös savanyúság
» Gomba hagymásan eltéve » Lilahagyma püré » Kovászos savanyú káposzta » Mézes uborka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.