Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke gombával töltve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke,
3 zsemle,
3 tojás,
5 dkg vaj,
15 dkg gomba,
15 dkg zsír,
só,
3 csipetnyi őrölt feketebors,
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csirkét gondosan megtisztítom. A bőrét a nyakától kezdve a mellehúsáról és a combjáról fellazítom. A zsemléket meghámozom, tejben megáztatom. A tojásokat a vajjal habosra keverem. A gombát kevés zsíron megpirítom és sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezem.

A kinyomkodott zsemlékkel ezeket az anyagokat összekeverem, majd a csirke bőre alá töltöm. A maradékot a hasüregbe, vagy a csirke mellé teszem.

A csirkét kívülről is megsózom, a hátára fektetve forró zsírral meglocsolom, majd középmeleg sütőben, a zsírjával locsolgatva megsütöm.

Pihentetés után feldarabolom.

Tanácsok:
A következő köretekkel tálalható: pirított burgonya, párolt rizs, hideg saláták, párolt gyümölcsök, esetleg befőtt.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE » Szőlős csirke » Sült csirke alufóliában » Ananászos csirke/pulyka
» Korhelyleves gombával » Tepsis rizses csirke » Sajtos csirketorta » Hagymás-túrós csirkemell
» Csirkejava leves » Csirke mézes szójaszósszal » Hawaii csirkemell » Római tálban sült csirke
» Curry csirke » Krémsajtos csirkemell » Színes rizses csirke » Spanyol csirke II.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.