Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cukkinis csirke - másként recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kicsontozott csirkemell, vagy 4 csirkecomb,
2 közepes cukkíni (kb. 20-25 cm hosszú),
1 doboz tejföl,
1-1 db piros, zöld és sárga színű paprika,
1 ágacska rozmaring (vagy 1/2 mokkáskanál szárított),
só,
bors,
fokhagyma,
vöröshagyma,
liszt,
cukor,
2 dl fehérbor.

Elkészítés:
A csirkehúst kevés forró olajban elősütjük, majd egy olyan lábosba helyezzük, amelyben egy soron elfér. A cukkínit meghámozzuk, kb. fél centis körszeletekre vágjuk és a hús tetejére szórjuk. A paprikákat hosszúkás szeletekre vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és rászórunk kb. két gerezd zúzott fokhagymát és egy fél fej apróra vágott vöröshagymát. Az egészet leöntjük a fehérborral, és a hús puhulásáig főzzük (a cukkíni félig pépes lesz). Ha megfőtt a hús, az egészet behabarjuk két evőkanál lisztből, a tejfölből és egy mokkáskanál cukorból álló habarással. Egyet rottyan, és kész. Körítésként főtt rizs ajánlható. Nagyon finom, a különleges ízét a rozmaring és a fehérbor duója adja.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cigány csirkés lecsó » Rác csirkecomb » Almás-fűszeres csirkemell » Csirkés kukorica saláta
» Csirkés pitatáskák » Csirketorta ínyenceknek » Csirkemell "izé"módra » Abbahagyhatatlan csirke
» Tere-fere csirke » Gombás csirkemájragu » Csirkeragu metélttel » Tejszínes csirkemell ragu
» Almás-tejszínes csirkemell » Tejszínes csirkemell II. » Nokedli kicsit másként » Tarhonyás borsós csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.