Tutireceptek.hu fejléc

Csirke "nem lehet abbahagyni" módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db közepes nagyságú csirke,
5 púpozott evőkanál liszt,
1 púpozott teáskanál pirospaprika,
1-1 mokkáskanál majoranna és őrölt bors,
1 teáskanál só,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 dkg vaj,
késkegynyi őrölt köménymag.

Elkészítés:
A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával leborítjuk, előmelegített forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét kicsit megpirítjuk.

Tanácsok:
Sültburgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyformán illik hozzá.
Készülhet darabolt csirkéből is.
A sült burgonyát ahány ház, annyiféleképpen készítjük.
Van egy kevésbé ismert változata is.

Elkészítése ennek is nagyon egyszerű:
A megmosott burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk, a tetejét fél-egy centinként rácsosan bevagdossuk. Megszórjuk sóval, bőven köménymaggal és tepsiben olajon, zsíron, pici víz hozzáadásával, alufóliával lefedve megsütjük.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Illatos csípős csirke » Ördögi csirke » Gyros tál arany módra » Mediterrán csirkemell
» Baconos-sajtos csirkemell » Szalagos fánk Ági módra » Vendégváró manduli módra » Csirkemáj másként
» Borsos csirke sütőben » Csirkemell pörkölt » Burgonyapüré(apósom módra) » Sonkás pórés csirkemell
» Párizsi csirkemellből » Tartáros csirkecombok » Halászlé Ricsi módra » Csirke vadas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.