Tutireceptek.hu fejléc

Csirkeaprólék leves .. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg csirkeaprólék (ebben van máj, zúza, szív, szárny, hát, far,nyak, láb és esetleg szépen pucolt fej)
10dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zöldborsó
pár db gomba
zeller
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, s feldaraboljuk, majd olajon megpirítjuk (a máj kivételével). Adjuk hozzá a sárga- és fehérrépát, amit kockázzunk fel, zellert, és a gombát. Kis ideig pároljuk együtt ezeket, majd öntsük fel jó bő 1 liter meleg vízzel. Ekkor tegyük bele a vöröshagymát, a petrezselymet, ízesítsük borssal, sóval.
Lassú tűzön főzzük addig, míg a zöldségek félig megpuhultak, akkor tegyük bele a borsót és a májat is.
Amikor minden puha, elzárhatjuk, s tálalhatjuk.

(

Tanácsok:
(Tehetünk bele, ha laktatóbban szeretnénk apró 1 tojásból készült galuskát.)


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös burgonyakrémleves » Céklaleves » Zöldborsós gombaleves » Bográcsos krumplileves
» Levesgyöngy (sült borsó) » Gombás-almás kacsaleves » Erdélyi salátaleves » Hideg bableves
» Mészáros leves » Tökpüréleves » Tealeves » Áfonyakrémleves
» Krémleves karfiolból » Karalábé krémleves » Gyors zöldségkrémleves » Pikáns zellerleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.