Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkeaprólék leves .. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg csirkeaprólék (ebben van máj, zúza, szív, szárny, hát, far,nyak, láb és esetleg szépen pucolt fej)
10dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zöldborsó
pár db gomba
zeller
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, s feldaraboljuk, majd olajon megpirítjuk (a máj kivételével). Adjuk hozzá a sárga- és fehérrépát, amit kockázzunk fel, zellert, és a gombát. Kis ideig pároljuk együtt ezeket, majd öntsük fel jó bő 1 liter meleg vízzel. Ekkor tegyük bele a vöröshagymát, a petrezselymet, ízesítsük borssal, sóval.
Lassú tűzön főzzük addig, míg a zöldségek félig megpuhultak, akkor tegyük bele a borsót és a májat is.
Amikor minden puha, elzárhatjuk, s tálalhatjuk.

(

Tanácsok:
(Tehetünk bele, ha laktatóbban szeretnénk apró 1 tojásból készült galuskát.)


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zellerkrémleves » Olaszos Paradicsomleves » Eperkrémleves » Brokkoli krémleves Ágitól
» Gyors leves » Tejszínes hagymaleves » Mészáros leves » Magyaros burgonyaleves
» Orosz csirkeleves » Mángold krémleves » Sajtos fokhagymaleves » Savanyú káposzta krémleves
» Narancsos paradicsomleves » Bolgár uborkaleves » Borjúragu leves » Zöldségleves marhahússal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.