Tutireceptek.hu fejléc

Lencsepüréleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg lencse,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
2 pár bőrös virsli,
só,
1 babérlevél,
darabka citromhéj,
1 dl tejföl,
ecet.

Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatom, majd a babérlevéllel, citromhéjjal és a hagymával bő vízben felteszem főni.
A szalonnát felkockázom, kiolvasztom, a pörcét kiszedem és a zsírjában megpirítom a felkarikázott virslit.
A főtt lencsét turmixolom, vagy szitán áttöröm, tejfölözöm, ecettel ízesítem, sózom, majd a virslivel és a szalonnapörccel még egyszer felforralom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres vegyes saláta » Kapros pulykaraguleves » Velős holdacskák » Meggyleves vörösboros
» Sült retek » Zöldborsó leves variáció » Pezsgős szilvaleves » Tejszínes karfiolleves
» Savanykás krumplileves » Csibe becsinált leves » Gyümölcsleves (nem főzős) » Pikáns sütõtök krémleves
» Sajtos zöldségkrémleves » Hagymaleves náthára! » Vörösboros málnakrémleves » Lecsós burgonyás egytál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.