Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencsepüréleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg lencse,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
2 pár bőrös virsli,
só,
1 babérlevél,
darabka citromhéj,
1 dl tejföl,
ecet.

Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatom, majd a babérlevéllel, citromhéjjal és a hagymával bő vízben felteszem főni.
A szalonnát felkockázom, kiolvasztom, a pörcét kiszedem és a zsírjában megpirítom a felkarikázott virslit.
A főtt lencsét turmixolom, vagy szitán áttöröm, tejfölözöm, ecettel ízesítem, sózom, majd a virslivel és a szalonnapörccel még egyszer felforralom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejes zöldségleves » Csirkés rizseshús » Legényfogó leves 1 » Öreganyám levese
» A tökéletes daragaluska » Húsleves » Zöldséges sütőtökleves » Finom fokhagymakrém leves
» Kolbászos leves » Erdélyi raguleves » Szoljanka leves » Saláta leves I.
» Fokhagymás halfilé » Sajtos-fűszeres burgonya » Jeges citromleves » Almás-zabpelyhes cookies


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.