Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Birsalma krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 db birsalma
2 dl tejszín
2 db fahéjrúd
6 szem szegfűszeg
15 dkg cukor
fél citrom leve
2 evőkanál étkezési keményítő
fél rúd vanília (vagy 1 csomag vaníliás cukor)


Elkészítés:
Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt kis kockákra vágva tegyük bele egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a kettévágott vaníliával. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük legalább 20 percen keresztül. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk ki. Vegyük ki a fahéjrudat és a vaníliát, majd passzírozóval pürésítsük.

Tanácsok:
Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselyem krémleves » Karfiol-brokkoli krémleves » Sárgadinnye krémleves I. » Hideg cukkini krémleves
» Paprikás krémleves » Szederkrémleves » Hideg krémleves » Kukorica krémleves
» Karácsonyi borkrémleves » Szilvakrémleves habbal » Sajtos brokkolikrémleves » Zelleres burgonyakrémleves
» Cukkini bél krémleves » Fokhagymakrémleves másként » Eper-krémleves » Medvehagyma krémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.