Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecomb citrommártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb,
800 g burgonya,
4 citrom,
100 g fekete olívabogyó,
1 csokor kakukkfű,
2 gerezd fokhagyma,
100 ml fehérbor,
200 ml szárnyas alaplé,
2 evőkanál méz,
só,
őrölt bors

Elkészítés:
Mosd meg a csirkecombokat. Tisztítsd meg a burgonyát, és szeleteld fel vékonyan. 2 citrom héját vágd finomra. Nyomd ki az összes citrom levét, 4 evőkanálnyit keverj össze mézzel, sóval, borssal, és ezzel a páccal kendd be a combokat. A burgonyát rétegesen fektesd egy tűzálló tál aljára, öntsd rá a maradék citromlevet, a bort és a húsét. Szórd rá a finomra vágott kakukkfüvet, a szeletekre vágott olívabogyót és a fokhagymát. Szórd meg a citromhéjjal, majd tedd rá a csirkecombokat. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd ropogósra, közben locsolgasd a mézes páclével.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecomb kertészné módra » Majoránnás csirkecombok » Kedvenc csirkecombom » Őszibarackos csirkecomb
» Csirkemell citrommártásban » Rác csirkecomb » Sokadik töltött csirkecomb » Csirkecombok hagymaágyon
» Borzas csirkecomb » Tejfölös pikáns csirkecomb » Csirkecomb gazdagon töltve » Sörben sült csirkecomb 2
» Fokhagymás csirkecomb » Narancsos csirkecombok » Dióban sült csirkecomb » Rántott csirkecombfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.