Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4-5 személyre):
-4-5 db csirkecomb,
-egy csirkemáj,
-egy nagy fej hagyma,
-5-10 dkg szalonna,
-kevés zsiradék,
-egy tojás,
-petrezselyemzöldje,
-egy darab főtt sárgarépa,
-negyed főtt karalábé,
-ételízesítő,
prézli

Elkészítés:
Töltelék:
A májat apróra vágjuk, majd összekeverjük a felvert tojással. Ehhez hozzáadjuk a szintén apróra szeletelt főtt sárgarépát, ízlés szerint ételízesítőt, végül a prézlit.

Göngyölegek:
A csirkecombot lebőrözzük és kicsontozzuk, majd tenyérnyi szeleteket vágunk belőlük (esetleg kicsit ki is klopfolhatjuk). A kiterített szeletekre finoman adagolunk a töltelékből, épp annyit, hogy utána szép kis batyukat göngyölhessünk belőlük. Ezeket fogpiszkálóval vagy cérnával rögzítjük.

Alap:
A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd ha már szép ropogós, kiszedjük egy külön tálkába. A szalonna kisült zsírjához még egy kis olajat vagy egyéb zsiradékot adunk, majd ebben megforgatjuk a göngyölegeket, épp csak annyira, hogy kicsit megkapódjanak. Ezután ezeket is félretesszük. A serpenyőbe apróra vágott hagymát szórunk, és megdinszteljük.

Az utolsó lépések:
Ha megvan az illatos, szalonnazsíros-hagymás ágyunk, óvatosan ráhelyezhetjük a csirkegöngyölegeket. Az egészet felöntjük egy kis húslével, és lefedve puhára pároljuk. Jó, ha marad egy kis töltelékünk, mert azt összekeverhetjük a húslével, és együtt főzhetjük a göngyölegekkel. Ettől csak ízletesebb lesz, és egy gazdag öntetet kapunk. Végül, ha már minden eléggé megpuhult, beleszórjuk az elejéről maradt pörkölt szalonnát, és az egészet felforraljuk. Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Margitanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majoránnás csirkecombok » Titokban sült csirkecombok » Pikáns csirkecombok » Töltött, göngyölt karaj
» Göngyölt kel » Göngyölt borjúszeletek. » Hamis rántott csirkecombok » Sziléziai göngyölthús
» Baconba göngyölt virsli » Göngyölt pacal » Savanyú göngyölt hús » Görög csirkecombok
» Göngyölt karaj tekercs » Sörben sült csirkecombok » Gombás csirkecombok » Csirkecombok hagymaágyon


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.