Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Inyenc csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Csirkecomb
Hagyma kiskanálnyi
Foghagyma 1 gerezd
Méz kiskanálnyi
Ketchöp 3/4 dl
Fehér bor 1 dl
Mustár kiskanálnyi

Bors

Elkészítés:
Ínyenc csirkecomb

Kivajazunk egy tűzálló tálat és egymás mellé belefektetünk 8 közepes
nagyságú, alulról besózott csirkecombot.

20 percre a sütőbe tesszük, majd megkenjük a mártással.
/Én tovább hagyom, biztos ami biztos./

Diónyi vajon vagy ráma margarinon üvegesre sütünk egy kiskanálnyireszelt vöröshagymát, hozzáadunk 3/4 dl ketchupöt, 1 dl fehér bort,
egy kávéskanálnyi mustárt, egy gerezd tört fokhagymát, egy kiskanál
mézet, sót, törött borsot és - ha van - mokkáskanálnyi Worcestershire
mártást.

Néhány perces forralás után a félig sült csirkecombokat ezzel megkenjük és a sütőbe visszatéve, sötétpirosra sütjük.

Vigyázzunk a máztól könnyen odakap, de ha eltaláljuk a kellő szint, csodálatosan ízesített pecsenyét tálalhatunk.

Ugyanezt a mártás kenhetjük feszén parázson sült szárnyasokra, vagy
sertésszeletre is.

Ha burgonyát adok hozzá akkor dupla mennyiségű mártást készítek és
azzal locsolom meg a burgonyát. Isteni.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: princes47


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott, bundás csirkecomb » Rizs ínyenc mester módra » Csirkecomb borban sütve » Sajtos csirkecomb
» Krumplis ínyenc csemege » Tejben sült csirkecomb » Bajor csirkecomb » Sörben sült csirkecomb
» Almás csirkecombok » Pulyka ínyenc mártásban » Zöldséges ínyenc tarja » Mustáros, mézes csirkecomb
» Sörben sült csirkecombok » Csirkecomb mustármártásban » Boros csirkecombok » Csirkecomb kókuszbundában


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.