Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemelles palacsinta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
12 db sós palacsinta
1 kg csirkemellfilé
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1,5 dl húsleves (leveskockából)
1 dl fehérbor
2 tojássárgája
2 dl tejföl
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
3 dkg reszelt parmezán sajt
őrölt bors


Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a ledarált csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Megpirítjuk a húst, felöntjük a húslevessel meg a borral, befedjük, és puhára főzzük. Közben a tojássárgákat a tejföllel egy lábasban összekeverjük, adunk hozzá egy keveset a főzőléből, és állandóan kevergetve, kislángon besűrítjük. A mártásból másfél decit félreteszünk, a maradékot összekeverjük a petrezselyemmel és a csirkehússal. A palacsintákra rákenjük a csirkés tölteléket, majd feltekerjük, és kivajazott sütőtálba tesszük. A félretett mártással befedjük, meghintjük reszelt sajttal, és 30 percre közepesen meleg sütőbe toljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemelles húspogácsa » Cukkinis palacsintatorta » Zabpelyhes palacsinta » Amerikai almás palacsinta
» Ananászos palacsintatorta » Túrós kakaós palacsinta » Erdélyi túrós palacsinta » Palacsintaszendvics
» Gyors palacsintatorta » Palacsinta padlizsánnal » Almás palacsinta. » Csirkemelles saláta
» Almás palacsinta tepsiben » Vári palacsinta (sós) » Habos palacsintametélt » Csurgatott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.