| Csirkemelles palacsinta receptEgytálételek Hozzávalók: 12 db sós palacsinta 1 kg csirkemellfilé 3 dkg vaj 1 fej vöröshagyma 1,5 dl húsleves (leveskockából) 1 dl fehérbor 2 tojássárgája 2 dl tejföl 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem 3 dkg reszelt parmezán sajt őrölt bors só Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a ledarált csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Megpirítjuk a húst, felöntjük a húslevessel meg a borral, befedjük, és puhára főzzük. Közben a tojássárgákat a tejföllel egy lábasban összekeverjük, adunk hozzá egy keveset a főzőléből, és állandóan kevergetve, kislángon besűrítjük. A mártásból másfél decit félreteszünk, a maradékot összekeverjük a petrezselyemmel és a csirkehússal. A palacsintákra rákenjük a csirkés tölteléket, majd feltekerjük, és kivajazott sütőtálba tesszük. A félretett mártással befedjük, meghintjük reszelt sajttal, és 30 percre közepesen meleg sütőbe toljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |