Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cigány csirkés lecsó recept

Panarom FÉNYLŐ CSILLAG ILLÓOLAJKEVERÉK
Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
2 db egész csirke,
2 kg paprika (ha lehet sarja paprika),
1-2 szem erős paprika,
1 kg paradicsom,
75 dkg hagyma,
2 evőkanál édes piros paprika,
3 evőkanál házi zsír,
só ízlés szerint.

Elkészítés:
Az egész konyhakész csirkéket megpörköljük nyílt láng felett, majd feldaraboljuk 5-6 cm-es darabokra úgy, hogy minden részét felhasználjuk. A feldarabolt csirkéket sóban megforgatjuk. A bográcsban házi zsírt olvasztunk, a felszeletelt hagymát rádobjuk, s megfonnyasztjuk. Erre dobjuk a csirkét, amit a hagymával félig főzünk. Ekkor kerül rá a feldarabolt paradicsom, s paprika. Innentől kezdve csak rázhatjuk a bográcsot, keverni nem szabad. Megszórjuk piros paprikával, s készre főzzük. Ha szükséges, kóstoláskor még sózhatjuk. Cigány kenyérrel- punyával tálalhatjuk.


A receptet beküldte: tinendo

Rejtvényjáték - A demencia és az Alzheimer ellen

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-gombás palacsinta » Ezersziget csirkesaláta » Xenia csirkés makarónia » Csirkés-zöldséges
» Angol csirkesaláta » Csirkés-bulgur » Cigánypecsenye másképp » Csirkesaláta 2
» Lecsó pörköltszafttal » Tejszínes csirkés penne » Ízletes csirkeszárny » Csirkés Waldorf-cipó
» Lecsós bab » Csirkemájas csirkeszárny » Mexikó csirkesaláta » Ors-féle cigánypecsenye



Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.