Tutireceptek.hu fejléc

Cigány csirkés lecsó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
2 db egész csirke,
2 kg paprika (ha lehet sarja paprika),
1-2 szem erős paprika,
1 kg paradicsom,
75 dkg hagyma,
2 evőkanál édes piros paprika,
3 evőkanál házi zsír,
só ízlés szerint.

Elkészítés:
Az egész konyhakész csirkéket megpörköljük nyílt láng felett, majd feldaraboljuk 5-6 cm-es darabokra úgy, hogy minden részét felhasználjuk. A feldarabolt csirkéket sóban megforgatjuk. A bográcsban házi zsírt olvasztunk, a felszeletelt hagymát rádobjuk, s megfonnyasztjuk. Erre dobjuk a csirkét, amit a hagymával félig főzünk. Ekkor kerül rá a feldarabolt paradicsom, s paprika. Innentől kezdve csak rázhatjuk a bográcsot, keverni nem szabad. Megszórjuk piros paprikával, s készre főzzük. Ha szükséges, kóstoláskor még sózhatjuk. Cigány kenyérrel- punyával tálalhatjuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott csirkeszív » Lecsó 90 » Cukkinis csirkeszeletek » Csirkés tortilla
» Csirkés palacsinta » Ropogós csirkeszárny » Babos lecsó » Lecsóval töltött karaj
» Lecsó római tálban » Kocsonyázott lecsó » Lecsó Judit módra » Csirkés spagetti saláta
» Avokádós csirkesaláta » Szalonnás lecsó » Tejfölös csirkeszelet » tofus lecsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.