Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés-olivás táska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
A töltelékhez:
30 dkg csirkemell
1 kis doboz kukoricakonzerv
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros húsú paprika
1 csokor petrezselyem
8 dkg olajbogyó
1 ek olaj
1 tojás
só, bors

A túrótésztához:
25 dkg túró
1 tojás
8 ek tej
1 sütőpor
40 dkg liszt
1 tk só

Elkészítés:
A töltelékhez a húst, a petrezselymet, az olivabogyót és a paprikát apró kockákra vágjuk. A hagymát megdínszteljük az olajon, majd a húst megpirítjuk rajta. Hosszáadjuk a fokhagymát, és a kockára vágott zöldségeket. Beleforgatjuk a kukoricát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Legvégén a töjást ráütjük és összesütjük az egészet.

A túrótésztához összedolgozzuk a túrót, a tejet, a sót, a tojst s az oajat, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és sima tésztává gyúrjuk. Jól alálisztezünk, 3-4 mm vékonyságú lapra nyújtjuk, és 8-10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 20 korongot szúrunk ki belőle.

Minden korong közepébe 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, szekélyüket körbekenjük vízzel, félbe hajtjuk, és villával jól összenyomkodjuk. Tetejét megszurkáljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és 220-on 25 percig sütjük. Frissen az igazi!

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 151 kcal

A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Forró almástáska » Almás táska 1 » Banános táska » Sajtos táskácskák
» Almás táska » Sváb sajtostáska leves » Gyors kolbászkrémes táskák » Csirkés pitatáskák
» Mosolygós táska » Hústáska » Túrós táska (Batyu) » Fűszeres sertéstáskák
» Gyergyói ízestáska » Pizzás táska » Gombás táskák » Almatáska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.