Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokis fondant recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g vaj
4 ek kakaópor
100 g min. 70%-os magas minőségű csokoládé
2 tojás
2 tojássárgája
120 g cukor
100 g liszt

Elkészítés:
A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni.
Az egész tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk.
A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá a lisztet.
A sütőformákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Tálaláskor egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt teszünk mellé.

Tanácsok:
A formát kivajazni és kakóporral meg kell szórni.
Valamint mi bögrébe csináltuk és így kicsit tovább kellett sütni, aszem kb 20 perc volt.


A receptet beküldte: porcellán


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis linzer másként » Csokis kókuszcsók » Dupla csokis muffincsoda » Étcsokis kekszgolyó
» Csokis fánk ("Profiterol") » Csokis braunni » Meggyes-csokis muffin » Csokis-diós muffin I.
» Túrókrémes csokisütemény » Csokis-meggyes likőr » Csokis-banános falatka » Duplán csokis muffin
» Csokis mascarpone torta » Csokis cupcake » Csokis mignon (dupla adag) » Kevert csokis sütemény


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.