Tutireceptek.hu fejléc

Csokis rudacskák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg mazsola
50 ml konyak (brandy)
25 dkg csokis keksz
6 dkg vaj
40 dkg étcsokoládé
2 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A mazsolát felfőzzük a brandyben. Amikor felszívódott az alkohol, levesszük a tűzről és félre tesszük.
A kekszeket morzsává turmixoljuk egy robotgéppel, majd elkeverjük a mazsolával.
Egy rúd sütőformát megtöltünk a morzsás masszával. A csokoládét feltörjük, és alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, közben belekeverjük a tejszínt. A csokis öntettel leöntjük a rudacskákat.
2 órán keresztül a hűtőszekrényben tartjuk – akkor jó, amikor megkeményedik a csoki.

Tanácsok:
Egyéb formákat is hasznosíthatunk, ha nincsen rúd sütőformánk. Keksz vagy sushi formákat is ki lehet próbálni!
Remek snack teázás-kávézás mellé, akár egy ünnepi vacsora végén a desszert után is finom édesség a kávé mellé.
A morzsához adhatunk darált diót , mogyorót is – mazsola helyett egyéb szárított gyümölccsel is elkészíthetjük.
Ideális vendégváró édesség – sőt, remek ajándék is lehet pl karácsonyra.

Elkészítési idő: 5 perc

A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehércsokis krémlikőr » Fehércsokis muffin » Túrós rudacskák » Csokis szívek
» Csokis őzgerinc » Csodás csokis muffin2 » Csokis-körtés sütemény » A legcsokisabb muffin
» Csokis-diós kekszek » Csokis pöffeteg » Csokis-diós szelet » Csokis rost keksz
» Csokis kókuszos süti » Chilis-csokis csirke » Fincsi csokis-mézes » Belga csokis keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.