Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


6 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg kakaó

A csokoládékrémhez
3 dl tejszín
7,5 dkg reszelt fehér csokoládé
2,5 dkg porcukor

Elkészítés:


A tojássárgákat 10 dkg cukorral felverjük, aztán hozzáadjuk a kakaót, és azzal is jól összekeverjük. A maradék porcukrot fokozatosan a tojásfehérjéhez adagolva kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a kakaós masszába. A tésztát négyszögletes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 10 percig forró sütőben sütjük. Kivesszük a sütőből, nedves ruhát terítünk rá, a sütőpapírral együtt feltekerjük, és hűlni hagyjuk. A krémhez a tejszínt habbá verjük, és belekeverjük a csokoládét. A tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet, aztán a sütőpapírról fokozatosan leválasztva újra feltekerjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor egy kis porcukrot szórunk rá.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos tekercs 2 » Csokoládés ostya » Diós tekercsek » Húsvéti sonkás tekercs
» Csokoládés farönk torta » Sonkás sajttekercs » Csokoládés répakocka » Zöldséges marhahústekercs
» Csokoládés holdacskák » Gesztenyés fincsi tekercs » Ferdinánd- tekercs » Répás sajttekercs
» Baconos hústekercs » Kétszínű keksztekercs » Epres piskótatekercs » Csokoládés alagút


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.