Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csülök pékné módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 személyre):
4 db 30-40 dkg-os csülök
1 kg burgonya
15-20 dkg apró hagyma
1/2 dl olaj
petrezselyem


Elkészítés:
A csülköket jól mosd meg, ha lenne rajtuk szőr, azt kapard vagy perzseld le. A bőrüket - bő ujjnyi távolságokra - hálósan vagdald be. A csülköket sózd be, hagyd állni egy órát, majd töröld szárazra. Az olajat hevítsd fel, forgasd meg benne a húsdarabokat, majd kevés vizet aláöntve párold. Amikor már majdnem puha, a zsírjával együtt tedd egy tűzálló tálba. Tedd mellé a meghámozott és cikkekre vágott krumplit, sózd és előmelegített sütőben, időnként átforgatva, mérsékelt tűznél süsd. Amikor a krumpli félig kész, add hozzá a meghámozott apró hagymákat is, és addig süsd, amíg a burgonya és a csülök meg nem pirul. (Ha nincs eléggé apró hagymád, akkor a nagyobbakat negyedelve vagy nyolcba vágva, esetleg vastagabban felkarikázva tedd a tepsibe.) Tálaláskor szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.


A receptet beküldte: kikki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tészta "csaknehusi" módra » Csirkecomb pékné módra » Padlizsán keleti módra » Csirkemell Mérő módra
» Pirogi/nagymamám módra/ » Mézes csirke Maris módra » Túrós pogácsa Hugi módra » Csirkecsorba szerb módra
» Elzászi füstölt csülök » Csülökpörkölt » Káposztás csülök » Töltött karaj liza módra
» Sertéscomb -Athéni módra » Körözött görög módra » Huspastetom Maris modra » Csülök pörkölt bográcsban


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.