Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos almás Ica módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojás sárgája
2 dkg élesztő (kevés tejben felfuttatva)
1 1/2 evőkanál porcukor


Töltelékhez:

1,5 kg alma
cukor ízlés szerint
1 cs. vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint

Tetejére:

4 tojásfehérje
1 púpos evőkanál porcukor
csöpp só
maréknyi durvára vágott vagy darált dió

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,kicsit pihentetjük,majd kisodorva közepes méretű tepsibe tesszük..
Félig elősütjük 200 fokon.

A töltelékhez az almát meghámozzuk,lereszeljük,a hozzávalókkal ízesítjük és megpároljuk.

Ha a tészta is és az alma is kihűlt,az almát ráterítjük a tésztára.

A megmaradt 4 tojásfehérjét csöpp sóval felverjük,közben hozzáteszünk 1 púpos evőkanál porcukrot,és kemény habbá verjük.

Rákenjük a tojásfehérjét az almára,tetejét a dióval megszórjuk,és 180 fokon ismét addig sütjük,ameddig a hab szép rózsaszínes lesz.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-kakaós süti » Almás süti (sütés nélkül) » Tejberizses almás rakottas » Almás-pudingos sütemény
» Belga almás süti » Rácsos linzer Ági módra » Gesztenyés almás lepény » Almás-mazsolás muffin
» Habos túrós palacsinta » Almás-hagymás hal » Palócleves Gundel módra » Omlóshabos dióspite
» Icuri picuri almás pite » Lúdláb Szelet Vicky módra! » Almás omlett » Almás pulykamell


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.