Tutireceptek.hu fejléc

Habos almás Ica módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojás sárgája
2 dkg élesztő (kevés tejben felfuttatva)
1 1/2 evőkanál porcukor


Töltelékhez:

1,5 kg alma
cukor ízlés szerint
1 cs. vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint

Tetejére:

4 tojásfehérje
1 púpos evőkanál porcukor
csöpp só
maréknyi durvára vágott vagy darált dió

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,kicsit pihentetjük,majd kisodorva közepes méretű tepsibe tesszük..
Félig elősütjük 200 fokon.

A töltelékhez az almát meghámozzuk,lereszeljük,a hozzávalókkal ízesítjük és megpároljuk.

Ha a tészta is és az alma is kihűlt,az almát ráterítjük a tésztára.

A megmaradt 4 tojásfehérjét csöpp sóval felverjük,közben hozzáteszünk 1 púpos evőkanál porcukrot,és kemény habbá verjük.

Rákenjük a tojásfehérjét az almára,tetejét a dióval megszórjuk,és 180 fokon ismét addig sütjük,ameddig a hab szép rózsaszínes lesz.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborka saláta Görög módra » Gyergyói almás palacsinta » Waldorf saláta Maris módra » Csörögefánk Emyke módra
» Habos tejespite » Diétás almás-pudingos süti » Tojáspörkölt Vronie-módra » Almás omlett
» Túrósalmás » Tejszínhabos kürtös » Bécsi kocka Edit módra » Gyros Évi módra
» Forró almás álom » Andland almás pite » Mandulás-Almás Lepény » Almás süti másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.