Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csülökegytál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kisebb bőrös csülök (lehet füstölt is),

60 dkg burgonya,

2 dl tejföl,

2 fej vöröshagyma,

só,

bors,

1 mokkáskanál szerecsendió

Elkészítés:
A csülökhúst darabokra vágjuk, és kuktában - betétre téve - megsózzuk. Aláöntünk 1,5 dl vizet, és a kukta jelzésétől számítva 30 percig főzzük. Közben nyers burgonyát hámozunk, és kis hasábokra vágjuk, a hagymát pedig felkarikázzuk. Mély tűzálló tálba egy sor burgonyát rakunk, ezt megsózzuk, meghintjük szerecsendióval. Erre hagymakarika kerül, ezt szintén fűszerezzük, majd a burgonyát, hagymát addig rétegezzük, míg elfogy. Ha a hús megfőtt, kivesszük a kuktából, és bőrös felével felfelé beborítjuk vele a burgonyát. A csülöklét összekeverjük a tejföllel, és az ételtre öntjük. A tálat lefedjük, és 25 percig nagy lángon sütjük, majd a fedőt levéve pirosra sütjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsgombócok tejfölmártásban » Szívpörkölt » Zöldborsós szelet » "Vad"csirke
» Sajttal rakott csirkemell » Tejfölös csirke másképp » Tarhonyás szív » Sörös felsál
» Tömör gyönyör többféle hússal » Kefires csirkeszárny » Pusztai báránysült » Göngyölt husi Zoli módra
» Badacsonyi libasült » Pulykacomb sütve » Péter töltött káposztája » Tavaszi csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.