Tutireceptek.hu fejléc

Csabai csirkecomb recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb (egész)
30 dkg darált sertéshús
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 teáskanál fűszerpaprika
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
só ízlés szerint
1 ek mangalica zsír (púpos)
2 dkg vaj
1 dl víz

Elkészítés:
A megtisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron szalmasárgára pirítjuk, hozzáadjuk a darált sertéshúst, a pirospaprikát, az összetört fokhagymát, az őrölt borsot, ráütjük a tojást, ízlés szerint sózzuk, és alaposan összedolgozzuk.
Ujjunkkal a csirkecombok bőre alá nyúlunk, óvatosan fellazítjuk, és alátöltjük a tölteléket.
A tepsit kikenjük zsírral, belerakjuk a töltött combokat, tetejüket megkenjük vajjal, öntünk alá 1 dl vizet, és alufóliával befedjük.
180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és fél óráig pároljuk, majd a fóliát levéve készre sütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30×20×6 cm


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csabai krokett » Sült csirkecomb » Joghurtos csirkecomb » Lecsós csirkecomb
» Csirkecomb római tálban » Finom csirkecomb » Gyömbéres csirkecomb » Pikánsan pácolt csirkecomb
» Sörös csirkecomb » Rácos csirkecomb » Töltött csirkecomb » Boros csirkecombok
» Banános csirkecombok » Borsos csirkecomb » Titokban sült csirkecombok » Ananászos csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.