Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns pórés lepény recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
(Kb. 20 szelet)
tésztához:
375 g búzaliszt
1/2 élesztő
1 teáskanál só
225 ml langyos víz
5 evőkanál olaj

Töltelékhez:
1 fej hagyma
400 g póréhagyma
300 g konzerv kukorica
250 g mozarella sajt
2 evőkanál étolaj
300 g darálthús
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
1/2 táskanál koriander
300 ml tejföl
4 tojás
2 teáskanál étkezési keményitő
1 mokkáskanál só

Elkészítés:
A hagymát megtísztitjuk és felkockázzuk.A póréhagymát megmossuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.A kukorica levét lecsöpögtetjük.A mozarellá felkockázzuk.A tepsit sütőpapirral béleljük,a sütőt előmelegítjük.
A töltelékhez az étolajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk,és a darálthúst elősütjük.Hozzáadjuk a hagymát,és rövid ideig a hússal együtt tovább sütjük.Sóval,borssal,korianderrel fűszerezzük.Hozzáadjuk a póréhagymát is és 10 percig fedő alatt pároljuk.A tölteléket hagyjuk kissé kihűlni,majd hozzákeverjük a kukoricát és a mozarellát.A tejfölhöz hozzáadjuk a tojást, a mokkáskanálnyi sót és az étkezési keméynítőt,majd az egészet a darálthúsos keverékhez adjuk.

A tésztához a lisztet elkeverjük a szétmorzsolt élesztővel.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel,dagasztóspirállal sima tésztává dagasztjuk.A tésztát kinyújtjuk(kb. 30*40 cm),és a tepsibe helyezzük.Majd a tölteléket a tésztán egyenletesen elsimítjuk.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk,és a lepényt megsütjük.(sütési ideje kb.30-35 perc)

Sütés után a lepényt a tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük és még melegen tálaljuk.

Tanácsok:
Alsó és felső sütés:kb.200 fok(előmelegítve)
légkeveréses kb. 180 fok(előmelegítve)
gáz:kb.3-4-es fokozat(előmelegítve)


A receptet beküldte: rencsilany


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött lepény (Olcsó) » Pikáns metélt palacsinta » Borjúsült pikáns mártással » Fetás-lilahagymás lepény
» Meggyes lepény másként » Pikáns rizsgombóc » Pikáns husi » Joghurtos lepényke
» Pikáns sült sonka » Horthy lepény » Gesztenyés almás lepény » Francia körtés lepény
» Pikáns rizses lencse » Egreslepény » Tönkölylepény » Pikáns metélt


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.