Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós korong recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tészta:
21 dkg liszt
14 dkg margarin
7 dkg porcukor
1 tojás sárgája
ha szükséges kis tejföl

krém:
1 egész tojás + a másik fehérje
15 dkg porcukor
12 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja

magvalt meggy

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, tejfölt csak akkor adunk hozzá, ha nem akar összeállni. Késfok vastagságúra nyújtjuk és nagy pogácsaformával kiszaggatjuk.
Tálban habosra keverjük a tojást, a maradék fehérjét és a porcukrot, hozzáadjuk a diót és a citromhéjat.
A korongok közepére mokkáskanállal halmocskákat teszünk, erre pedig fél meggyet nyomunk.
Nem túl meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Sütés után azonnal porcukorral megszórjuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: 'szti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fitt sajtos korong » Habos csokikorongok » Keserűcsokoládés korong » Vaníliás korongok
» Diós korongok » Sajt korong díszítésre » Egyiptomi diós korongok » Túrós zabkorong
» Kefires korong » Cukkinikorongok » Habsipkás mogyorós korong » Mazsolás korong
» Cukros korong » Fahéjas korongok » Mogyorós árvácska korong » Kókusz korong


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.