Tutireceptek.hu fejléc

Diós korong recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tészta:
21 dkg liszt
14 dkg margarin
7 dkg porcukor
1 tojás sárgája
ha szükséges kis tejföl

krém:
1 egész tojás + a másik fehérje
15 dkg porcukor
12 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja

magvalt meggy

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, tejfölt csak akkor adunk hozzá, ha nem akar összeállni. Késfok vastagságúra nyújtjuk és nagy pogácsaformával kiszaggatjuk.
Tálban habosra keverjük a tojást, a maradék fehérjét és a porcukrot, hozzáadjuk a diót és a citromhéjat.
A korongok közepére mokkáskanállal halmocskákat teszünk, erre pedig fél meggyet nyomunk.
Nem túl meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Sütés után azonnal porcukorral megszórjuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: 'szti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos korong » Mazsolás korong » Habsipkás mogyorós korong » Cukkinikorongok
» Kefires korong » Sajt korong díszítésre » Diós korongok » Keserűcsokoládés korong
» Fitt sajtos korong » Egyiptomi diós korongok » Habos csokikorongok » Cukros korong
» Fahéjas korongok » Müzlikorong » Vaníliás korongok » Túrós zabkorong


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.