Tutireceptek.hu fejléc

Cukros korong recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db tojás fehérje
20 dkg porcukor
5 dkg darált dió vagy mandula
1 csipet fahéj
1 evőkanál méz
1 csipet só
25 dkg finomliszt
0,5 dl langyos tej
1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a diót, fahéjat, mézet, sót és átszitált lisztet. Keverőgéppel vagy fakanállal simára dolgozzuk, lisztezett deszkán 2 mm vastagságra nyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk és vajjal kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben aranysárgára sütjük.
Amint a sütőből kivettük, azon forrón kenőecsettel megkenjük a tej és a kristálycukor keverékével.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefires korong » Nagyi cukros sütije » Diós korong » Keserűcsokoládés korong
» Egyiptomi diós korongok » Mazsolás korong » Mogyorós árvácska korong » Cukros mogyorókrém
» Nagymamám cukros pogácsája » Süti - cukrosoknak » Cukros fahéjas rúd » Túrós zabkorong
» Vaníliás korongok » Cukros túrós lepény » Cukros pitém » Fahéjas korongok


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.