Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cukros korong recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db tojás fehérje
20 dkg porcukor
5 dkg darált dió vagy mandula
1 csipet fahéj
1 evőkanál méz
1 csipet só
25 dkg finomliszt
0,5 dl langyos tej
1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a diót, fahéjat, mézet, sót és átszitált lisztet. Keverőgéppel vagy fakanállal simára dolgozzuk, lisztezett deszkán 2 mm vastagságra nyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk és vajjal kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben aranysárgára sütjük.
Amint a sütőből kivettük, azon forrón kenőecsettel megkenjük a tej és a kristálycukor keverékével.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mályvacukros brownie » Cukros kekszgolyó » Süti - cukrosoknak » Habos csokikorongok
» Mazsolás korong » Cukros mogyorókrém » Kefires korong » Nagyi cukros sütije
» Cukros túrós lepény » Túrós zabkorong » Diós korongok » Cukkinikorongok
» Mazsolás-cukros briós » Egyiptomi diós korongok » Nagymamám cukros pogácsája » Keserűcsokoládés korong


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.