Tutireceptek.hu fejléc

Cukros korong recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db tojás fehérje
20 dkg porcukor
5 dkg darált dió vagy mandula
1 csipet fahéj
1 evőkanál méz
1 csipet só
25 dkg finomliszt
0,5 dl langyos tej
1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a diót, fahéjat, mézet, sót és átszitált lisztet. Keverőgéppel vagy fakanállal simára dolgozzuk, lisztezett deszkán 2 mm vastagságra nyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk és vajjal kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben aranysárgára sütjük.
Amint a sütőből kivettük, azon forrón kenőecsettel megkenjük a tej és a kristálycukor keverékével.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefires korong » Cukros földimogyorókrém » Keserűcsokoládés korong » Kókusz korong
» Diós cukros perec » Mogyorós árvácska korong » Habsipkás mogyorós korong » Müzlikorong
» Fitt sajtos korong » Bundás zsemle cukrosan » Diós korong » Cukros tojás
» Túrós zabkorong » Nagymamám cukros pogácsája » Színes cukros kekszgolyó » Egyiptomi diós korongok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.