Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dunakavics recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(kis adaghoz):
20 dkg cukor,
1.5 dl víz,
2 csepp 10%-os ecet,
20 dkg pörkölt mogyoró (nem sós),
zöld, sárga, piros és kék ételfesték.

Elkészítés:
A cukrot a vízzel egy lábasban felforraljuk, majd amikor már forr, hozzáadjuk az ecetet. A tűzhely mellé készítünk egy nagy pohár vizet, és ahogy sűrűsödik a szirupunk, próbaképpen kiskanállal egy keveset kiveszünk belőle, és a vízben lehűtjük. Akkor jó az állaga, ha ujjaink között keményebb golyót tudunk formálni belőle.

Ekkor átöntjük egy hideg fémtálba, és fakanállal addig kevergetjük, míg opálosodni nem kezd. Hozzáadjuk a mogyorót, és jól átkeverjük, hogy a mogyorószemeket mindenhol bevonja a cukros máz.

A drazsírozott mogyorót poharakba öntjük, minden pohárba más-más színű festéket cseppentünk, majd egy kistányérral lefedve jól összerázzuk őket. A dunakavicsokat tálcára borítjuk, és hagyjuk megszáradni.


A receptet beküldte: Edibabacica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fügebomba » Felemás Szelet » Négylapos krémes » Egyszerű süti gyümölccsel
» Epertorta » Kakaós kevert süti » Marcipános holdacskák » Almás muffin(muflon)
» Apus kedvence » Kókuszos csokis szelet » Diós baklava » Citromos-mákos pettyeske
» Pötyike (csokiskeksz) » Mandarinos piskótatorta » Olcsó almás sütike » Túrótorta mandulával


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.