Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egres-banán befőtt recept

Kategória:


Hozzávalók:
850 g egres
400 g banán
500 g cukor
1 tasak Dzsemfix Extra 2:1

Elkészítés:
Az egres megmossuk, félbevágjuk, 850 g-ot kimérünk. A banánt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és 400 g-ot kimérünk.


A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, a dzsemfixszel jól elkeverjük. Kevergetés közben nagylángon főzni kezdjük.
Legalább 3 percig zubogva főzzük, majd levesszük a tűzről.
Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.


A receptet beküldte: engleranita

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis ananász befőtt » Meggybefött (fözés nélkül) » Cseresznye befőtt » Ananászbefőtt tökből
» Csipkebogyó befőtt » Naspolyabefőtt » Rakott torta befőttel » Tejpite meggybefőttel
» Fokhagyma befőtt. » Citrom-vodka befőtt » Rózsa befőtt » Narancsbefőtt
» Gombabefőtt székelyesen » Szőlőbefőtt » Cseresznyebefőtt (Ecetes) » Csipkebogyó lekvár


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.