Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egreslepény recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db (sárgája) tojás
40 dkg egresbefőtt
3 dkg zsemlemorzsa
1 cl rum
5 dkg dió
10 dkg kristálycukor

Elkészítés:
A lisztből, a vajból, a porcukorból és a tojássárgájából tésztát gyúrunkk, két részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyiket a tepsi aljába tesszük, és félig megsütjük. Leszűrjük az egresbefőttet, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a darált diót, a cukrot, a szegfűborsot összekeverjük, majd a félig sült tésztára tesszük. A másik linzerlapot rátesszük, tojással megkenjük és forró sütőbe készre sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bagel II. » Délvidéki sajtos sós tekercs » Rozsos egyszerű kenyér » Ciabatta-házi
» Csokis kalács * » Teflonkenyér » Házi magvas zsemle » Kefíres kenyér
» Grissini » Banános-kenyér » Kalács » Navahokenyér
» Gyümölcsös kalács » Rozsos Zsömle » Elzászi kenyérlángos » Pudingos-almás kocka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.