Tutireceptek.hu fejléc

Egreslepény recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db (sárgája) tojás
40 dkg egresbefőtt
3 dkg zsemlemorzsa
1 cl rum
5 dkg dió
10 dkg kristálycukor

Elkészítés:
A lisztből, a vajból, a porcukorból és a tojássárgájából tésztát gyúrunkk, két részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyiket a tepsi aljába tesszük, és félig megsütjük. Leszűrjük az egresbefőttet, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a darált diót, a cukrot, a szegfűborsot összekeverjük, majd a félig sült tésztára tesszük. A másik linzerlapot rátesszük, tojással megkenjük és forró sütőbe készre sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós csiga » Burgonyás cukkínis lepény » Sajtos bundáskenyér » Cibere - kenyérsütéshez
» Zsemle süni vagy süni zsemle » Rozsos cipóm lenmaggal » Cigány kenyér=punya » Facebookos kifli
» Kenyérben sült sonka » Burgonyás teakifli » Mini kuglófok » Hagymás pite
» Sonkás miújság » Sajtos huziga kenyér » Foccacia » Lángos kicsit másképp


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.