Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egreslepény recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db (sárgája) tojás
40 dkg egresbefőtt
3 dkg zsemlemorzsa
1 cl rum
5 dkg dió
10 dkg kristálycukor

Elkészítés:
A lisztből, a vajból, a porcukorból és a tojássárgájából tésztát gyúrunkk, két részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyiket a tepsi aljába tesszük, és félig megsütjük. Leszűrjük az egresbefőttet, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a darált diót, a cukrot, a szegfűborsot összekeverjük, majd a félig sült tésztára tesszük. A másik linzerlapot rátesszük, tojással megkenjük és forró sütőbe készre sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-fahéjas muffin » Malauah (jemeni kenyerlepeny) » Fokhagymás Graham kenyér » Görög lepény
» Paraszt lángos Erzsi módra » Napraforgómagos kenyér » Súlykontroll zabos bucik » Pékperec
» Kukoricadaras kenyer » Kefires omlós kifli » Rozsos kenyér » Gombás tekercs
» Fűszeres nan (indiai kenyér) » Fahéjas fonott kalács » Pizzás csiga » Krumpliskenyér


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.