| Kakaós kalács (finom;) receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg liszt 5 dkg élesztő 4 dl tej 3 tojás sárgája csipet só 6 dkg cukor 2 evőkanál étolaj Krém: 25 dkg vaj 2 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál kakaó Elkészítés: Felfuttatjuk az élesztőt a 4 dl tejben. A tésztához valókat összegyúrjuk. 6 egyenlő részre osztjuk, konyharuhával letakarva kelesztjük. Nagyon lágy tésztát kapunk, erősen lisztezett deszkán dolgozunk. Kisodorjuk vékonyra a részeket, megkenjük a krémmel. Hármat összefonunk. Zsírozott-lisztezett tepsibe rakjuk. Tojássárgát elkeverünk tejjel, és ezzel megkenjük. A végén durvára vágott diót szórunk rá. Előmelegített sütőben sütjük. Tanácsok: Aki a kevésbé édes dolgokat szereti annak ajánlom. A receptet beküldte: .Léna. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |