Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egyiptomi Besarah recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg lóbab
2 fej fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 csokor korianderlevél (vagy 1 mokkáskanál őrölt koriandermag)
1 csokor petrezselyemzöld
2 dkg köménymag
1 csipetnyi őrölt bors
4 evőkanál olívaolaj
2 dkg mentalevél (vagy 1 mokkáskanál szárított menta)

Elkészítés:
A babot egy napig hidegvízben áztatjuk úgy, hogy a víz ellepje.
Lecsurgatjuk, majd bő vízben karikára vágott vöröshagymával, fokhagymával, petrezselyemzölddel és korianderrel együtt másfél óráig főzzük.
Ezután az egészet áttörjük, majd a gépbe beletesszük a borsot, a köményt és újból felfőzzük. Ezalatt a másik, vékony karikákra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, és ebbe tesszük a felfőtt babpürét. Elkeverjük, meghintjük mentával, megsózzuk és tálaljuk.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyiptomi álom » Egyiptomi diós korongok » Csorba maskent » Csurgatott tojásleves
» Zellerkrém leves fincsi » Sajtos zöldségkrémleves » Argentin vegyes saláta » Sárgarépaleves kefírrel
» Cukkini tócsni » Joghurtos körteleves 2 » Póréhagyma levesem » Erdélyi baglyos leves
» Az én cukkini levesem » Frankfurti káposztaleves » Póréhagyma csőben sütve » Uborkaleves főzés nélkül


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.