Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egyiptomi Besarah recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg lóbab
2 fej fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 csokor korianderlevél (vagy 1 mokkáskanál őrölt koriandermag)
1 csokor petrezselyemzöld
2 dkg köménymag
1 csipetnyi őrölt bors
4 evőkanál olívaolaj
2 dkg mentalevél (vagy 1 mokkáskanál szárított menta)

Elkészítés:
A babot egy napig hidegvízben áztatjuk úgy, hogy a víz ellepje.
Lecsurgatjuk, majd bő vízben karikára vágott vöröshagymával, fokhagymával, petrezselyemzölddel és korianderrel együtt másfél óráig főzzük.
Ezután az egészet áttörjük, majd a gépbe beletesszük a borsot, a köményt és újból felfőzzük. Ezalatt a másik, vékony karikákra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, és ebbe tesszük a felfőtt babpürét. Elkeverjük, meghintjük mentával, megsózzuk és tálaljuk.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyiptomi diós korongok » Egyiptomi álom » Rizses gombaleves » Legfinomabb csirkemell
» Egyszerű avokádó krém » Sárgadinnye krémleves I. » Csípős fokhagymás pecsenye » Sajtos sültburgonya
» Amerikai sütőtökleves » Meggyleves egyszerűen » Egzotikus gyümölcsleves » Savanyú káposzta krémleves
» Bolognai leves » Csokoládés túrós kalács » Sajtgaluska » Borleves vörösborral


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.