Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epercharlotte recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


6 zselatinlap
15 dkg porcukor
24 babapiskóta
4 evőkanál narancsszörp
50 dkg eper
2 dl tejszín
60 dkg krémsajt
4 csepp vaníliaaroma
7,5 dkg mandula (őrölt)

Elkészítés:
ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint, oldódásig kevergetjük, majd langyosra hűtjük. A babapiskótákra öntjük a narancsszörpöt. Egy kerek tortaforma alját és széleit a babapiskótával csillag alakban kibéleljük. (Ha kell, középen törjük ketté a piskótákat, hogy a széleken egyformán álljon.) 30 dkg epret kockákra vágunk. A tejszínt habbá verjük. Keverőtálban összekeverjük a krémsajtot, a vaníliaaromát, a mandulát és a zselatinos vizet, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt és az eperdarabkákat. A keveréket a piskótákkal kibélelt formába öntjük, és a maradék piskótával befedjük. Tányért és súlyt teszünk rá, majd 4 órára hűtőbe tesszük. Tálalótálra borítjuk, tejszínhabbal, eperpürével és a maradék eperrel díszítjük.

Tanácsok:
Még finomabb lesz az epercharlotte, ha 2 evőkanál cukorsziruppal hígított konyakot adunk hozzá.

Elkészítési idő: 150 perc
Kalóriatartalom: 800 kcal

A receptet beküldte: krisztoszteron


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres almás pite » Admirálisszeletek » Rigó Jancsi torta » Diós- citromos szelet
» Karamella mouse csoda » Bögrés-Kefíres-diós » Csokis-meggyes muffin » Madártejtorta
» Cappuccino szelet » Gesztenye kocka hűtve » Csokoládés teberizs II » Piskótatorta
» Joghurtos pite(Kata-féle) » Krémes-diós kifli » Isteni szeletek » Habos ribizlis


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.